Anastasia Beverly Hills DIPBROW POMADE taupe - gel za obrve

2/19/2017


Prva pomisao na "Anastasia Beverly Hills" brend, asocira me na predivne radove devojaka, šminkera, poznatih beauty guru-a koji koriste njene proizvode, a čije radove ona prikazuje na svojim društvenim mrežama i oficijalnom sajtu. Ovo naročito važi za instagram, jer sam tako najlakše imala uvid u proizvode i njihove efekte koje postižu. Pored društvenih mreža, zahvalnost dugujem i Desi Perkins, poznatoj youtube zvezdi, koja u svojim tutorijalima njene proizvode često ističe i koristi.
Kada sam bila u prilici da naručim nešto iz američke Sephore, prvo mi je na pamet pala Anastasia i njene fenomenalne senke, gelovi, olovke za obrve, koji se vode među najprodavanije proizvode na njenom sajtu. U Americi,  "Anastasia" je sinonim za perfektno odrađene obrve i o kakvoj god teksturi da se radi, one na kraju izgledaju potpuno prirodno.
Razmišljala sam da li da izaberem njen duo senki ili gel, jer oba proizvoda pružaju odličan učinak. Odluka je pala na kraju na gel i nijansu dipbrow pomade taupe.





Cela linija ovih gelova ima naziv DIPBROW POMADE, sa dodatkom naziva određenih nijansi kojih ima 11, među kojima je popularna i ova, koju vam danas predstavljam. Prilikom samog izbora, gledajući sajt, nisam znala koju tačno nijansu da izaberem, s obzirom da su uživo jako pigmentovane, a kompjuterski je zbog toga teže odabrati pravu nijansu. Uzimajući činjenicu, da sam neko ko je prirodno svetle puti, hladnog podtona i smeđe kose. Za mene se taupe nijansa u tom trenutku činila kao odličan odabir i kada sam je kasnije uživo videla, bila sam srećna jer nisam pogrešila. Tada sam znala da ću u sledećih nekoliko meseci ili godina, imati svog vernog druga, koji će oblikovati i popuniti moje prirodno, ne baš guste obrve. Sam proizvod spakovan je u elegantnu, crnu kutiju, a prilikom otvaranja se susrećemo sa staklenom ambalažom u kojoj se nalazi 4 gr ove nijanse. Slike koje gledate, uslikane su pre skoro godinu i po dana telefonom, površina odaje utisak da se radi o toploj nijansi, dok se četkicom ne pređe u dublje slojeve.



U momentu kada je držite u ruci, pakovanje izgleda malo, međutim kada počnete da koristite shvatite da je to dovoljna veličina jer će vam prilikom upotrebe biti potrebna mala količina. Što se tiče same količine, veoma se isplati jer će vas dugo služiti. Tekstura je na početku bila tvrda, čak i na letnjim temperaturama, nešto nalik gel eyeliner-u koji bi bio gušći i suvlji. Kada se gel nanosi četkicom, dovoljno je samo da je površinski povučem po proizvodu i to je sasvim dovoljno za jednu obrvu. Nekada višak obrišem na ruci, pa je tokom skidanja vodom i sapunom, malo teže uklonim, što dovoljno potvrđuje činjenicu da se radi o vodootpornom gelu. Sa ovim gelom možete postići prirodan i dramatičan izgled vaših obrva, a to zavisi od količine koliku nanosite i intenziteta sile vaše ruke.






Prilikom nanošenja ovakvih proizvoda, treba osloniti lakat na sto i šaku na deo lica, jer tada imate osećaj da kontrolišete četkicu i možete tačno da dozirate kolika vam je količina proizvoda potrebna. Gel je po meni nekada relativno pigmentovan, u određenim situacijama nanošenje ponavljam dva puta, obično na mestima gde mi je ćosava obrva. U predelu gde imam dlačice, on se tu jako fino prikači i prikaže svoju punu moć nijanse. Ovako, za mesta gde mi je potrebno da se iskaže jasna linija, imam utisak da takvu želju, više naglašava senka ili olovka, nego sam gel. S obzirom da imam mešovitu kožu, nekada pomislim da takva osnova gelu možda smeta, iako ga nanesem posle pudera, jer kada pogledam tutorijale, svi oni imaju ultra mat ten tokom prikazivanja, a svako prvo prelaženje je kod njih odlično naglašeno. Nekada se iznenadim kada vidim da njemu čak i prija kada je koža vlažna, u momentu kada na udaljenoj distanci isprskam lice aktivnim kiseonikom. Tada se na takvu površinu tako lepo adaptira i bukvalno klizi po koži, da svaku liniju koju povučete odlično prikaže i dočara. 
Fotoaparat za prikazivanje takvog efekta, ovog puta nije želeo da sluša. Dva puta sam slikala, svaki put su slike ispale mutne, blurovane i ne prikazuje pravi efekat. Tako da sam odlučila da ovog puta ostanu ove slike, a čim budem imala bolju priliku, postaviću nove.


Gel počinjem da nanosim od dve trećine obrve, sa donje strane koja je bliža kapku. Izvučem liniju do kraja obrve, a zatim sa gornjeg dela obrve ponovim isto. Potezima u pravcu rasta dlake, koje vučem od donje linije i čiji gel koristim, popunim prazne i svetle delove obrva. U početnom delu obrve ne dodajem novu količinu, već iskoristim ostatak sa četkice i svaki put prelazim češljićem kako bih uklonila višak gela. Time se dobija prirodan oblik obrve, sadržan od tri nijanse koje se međusobno stapaju i ističu pravilan oblik. To je jako bitno, jer se na taj način ne ugrožava priroda, ne ističu se u punom planu obrve, već se čuva lična fizionomija lica i omogućava prirodna ekspresija. Nakon pranja lica ili kupanja, gel se ukloni sa delova gde je obrva manje popunjena dlačicama. Na mestima gde ima dlačica, tu se nalazi i dalje sve dok se temeljno ne očisti micelarnom.
Ko voli da naglasi obrve i na moru, neka ponese ogledalce na plažu, da bi ste imali kompletan uvid kako će se u takvoj situaciji ponašati pored kreme za sunčanje.





Postojan je po nekoliko sati, njegova  najbolja dugotrajnost i efekat se pokazao, kada sam ga kombinovala sa senkom za obrve. Iako namenjen i za masnu kožu, gel može na takvoj koži da deluje masno posle par sati, zbog čega se preporučuje da nakon aplikacije se fiksira translucentnim puderom, radi bolje postojanosti. Kada prstom posle nekoliko časova povučem po obrvi, u tom slučaju ga ili skinem ili razmrljam na mestima gde je slaba pokrivenost dlačicama.
Kod ovakvih proizvoda za naglašavanje obrva bitno je da ne preteramo, naročito u prednjem delu obrve jer ćemo izmeniti ekspresiju lica. Niko prirodno nema kockicu i oštar početak obrve. Same oči tada neće biti u prvom planu, a upravo sa dobro odrađenim obrvama naglašavamo njihovu dubinu i dajemo jedan prirodno lep okvir.

Ko je zapravo ANASTASIA?
Slika preuzeta sa interneta

Kada sam prvi put ugledala Anastasiu na instagramu, nekako mi nije odavala utisak da potiče iz Amerike. Izgledala mi je kao da je poreklom iz Poljske, Češke ili negde sa naših prostora.
Zanimalo me je odakle dolazi  i ko se zapravo krije iza ovako popularnog brenda.
Istraživala sam, gledala intervjue i saznala da se iza ovog imena, nalazi jedna jako inspirativna žena, sa veoma zanimljivom životnom pričom. Ona je pravi pokazatelj da prava ljubav i prava strast ka nečemu, uvek nađe put da ispliva na površinu i da postane ostvarenje životnog sna.
Anastasia Soare, koja je inače po zanimanju arhitekta, dolazi iz Rumunije i pre više od 25 godina, sa mužem odlazi u Ameriku da živi i radi, bez ikakvog poznavanja engleskog jezika. Kako bi naučila jezik, muž je posavetovao da krene na časove šminkanja, da bi se tako bolje uklopila i počela da radi. Par godina je tada radila u jednom salonu za ulepšavanje i vremenom je oblikovanje obrva toliko zanimalo, da je rešila da u tome još više napreduje. Uzela je odgovarajuće knjige i otišla u biblioteku, proučavala je crteže Mikelanđela i ostalih umetnika, kako bi dobro upoznala anatomiju ljudskog lica i time sebi olakšala posao za dalje. Godine 2012. pored svog malog salona iz kog nije izlazila po 12 sati, 7 dana u nedelji, rešila je da pokrene svoju kozmetičku liniju. U tom momentu se već pročulo za nju, postala je poznata po svom radu iz oblasti obrva i zbog toga je prvo napravila proizvode baš za tu namenu. Tadašnja paleta sadržala je dve nijanse senki, vosak, četkicu i aplikator sa različitim oblicima obrva, u slučaju da neko ima istanjene obrve ili da ih nema uopšte.

Slika preuzeta sa interneta

 Kako se dobar glas daleko čuje, sve pohvale na osnovu njenog rada stigle su do Opre, čije je obrve neko vreme uređivala, a zatim i do Madone, Dženifer Lopez, Kim Kardashian... Danas sa svojom ćerkom, izgradila je neverovatan brend, čiji su proizvodi postali neizostavni u svetu profesionalnog šminkanja.
Kao ključni faktor za uspeh, ističe da je 10 posto talenat i 90 posto vaš rad. Na svoje klijente gleda kao na šefove, svako od njih je za nju uvek u pravu, svakoj ženi uputi kompliment bez obzira na to šta ona mislila o sebi. Ona navodi da je svaka žena lepa i da svoju lepotu može još više da istakne, ako samo pravilno upotrebi proizvode. Već par godina, njen dom se nalazi u Los Anđelesu i bez obzira na popularnost, kaže da joj nedostaje njena velika porodica koja se nalazi i u Makedoniji. Povremeno ode do svog kraja, a u Bukureštu je pre nekoliko godina otvorila i svoj salon.

Za dobar oblik obrva ističe, da je ključ u konstantom češljanju dok ih crtate ili nanosite gel, da nikada neodustajete od vežbanja i da će te time doći do željenog oblika.

Ovaj gel košta 18 dolara na njenom sajtu, a u Sephori je oko 20, s tim što u Americi prilikom kupovine dodaju još dva dolara provizije.
Moje mišljenje za one koje imaju guste i naglašene obrve, da će vam Anastasia pomoći da ih dodatno definišete, da dobiju na punoći i intenzitetu. Za one koji imaju slabije obrve, sa nedefinisanim oblikom i imaju možda želju da ih tetoviraju, gel će biti odličan izbor na početku dok se malo ne osuši. I dobro ga je kombinovati sa drugim proizvodima radi boljeg intenziteta i efekta. Može da se koristi i kao eyeliner i odlično služi u te svrhe.
Taupe nijansa dobro pristaje smeđokosama, plavušama, pa može poslužiti i crnkama ukoliko se nanese jačim intenzitetom i dopuni u dva sloja.

Verujem i nadam se, da će se ovaj brend proširiti, pa za koju godinu da i mi možemo da se poslužimo njihovim proizvodima u Sefori. Do tada, možemo da pitamo nekog iz inostranstva u koliko je u prilici da nam pošalje ili oni koji vole online kupovinu, sebi mogu obezbediti preko Beauty Bay sajta. A, svakako dobru zamenu možete naći i u jeftinijim proizvodima za istu namenu. Kada to spomenem, mislim na NYX-ov gel u tubici, koji je po strukturi, čini mi se za nijansu bolji i iskreno mi se više sviđa za nanošenje. Inglotov gel koji je mako skuplji od NYX- ovog može se tako naći kod nas.
Ako me pitate, da li bih ponovo kupila ovaj gel, ne verujem. Ljubitelj sam više senki za obrve sa kojima postižem bolji efekat, intenzitet, prirodnost i senčenje obrve. Pri tome je senka lakša za nanošenje i ne moram da brinem da li će se proizvod osušiti, dok u slučaju gela, Inglotov Duralajn je potreban.
Meni se nije gel previše osušio, jer vlažnom maramicom često brišem obod pakovanja i deo nje dodirne površinu proizvoda. Gel će vas služiti sigurno dve godine, a možda i više. Sve zavisi koliko ga često koristite.

Kakvo je vaše mišljenje o ovom brendu i koji proizvod se vama dopada?

You Might Also Like

2 comments

  1. Za Anastasiu sam prvu put čula u nekoj od Oprahinih emisiju i od tada mi je njena priča o uspjehu prava inspiracija. Nisam nikad imala želju isprobati njenu pomadu jer su mi jeftinije i dostupnije NYX i Makeup Revolution pomade.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se. :) Upravo tako,svako moze danas naci na trzistu za sebe ono sto misli da ce sluziti. NYX gel sam imala prilike da probam, dopada mi se, a verujem da je i od MR pomada takodje dobra. :) Hvala za info. ❤ ✨

      Избриши

Subscribe