First Aid Beauty - Ultra Repair krema, tupferi sa glikolnom, mlečnom kiselinom i Pure Skin za pranje lica

4/09/2017


Poslednjih godina, proizvode za negu lica najčešće kupujem oslanjajući se na svoju intuiciju. Pored nekog osnovnog znanja koje imam o sastavu proizvoda i o svom tipu kože, ponekad se oslanjam na ime brenda, a bitno je i mišljenje drugih korisnika. Pre par godina, dešavalo mi se da zalutam i pogrešim, ali kako vreme ide, sve više igram na jednostavniju i proverenu odluku. Kremu koju sam zavolela od prošle godine i koja je postala nezamenljiva u nezi moje kože je krema Ultra Repair, proizvođača First Aid Beauty. 





O njoj kao i o njihovim drugim proizvodima, pisala sam u postu koji možete pročitati ovde. Danas ću vam predstaviti njihov mini paket, koga čine tri proizvoda. Reč je o liniji namenjenoj za osetljivu kožu, a čine je proizvod za umivanje lica, krema za lice i tupferi natopljeni kiselinama. 



Kada je reč o kremi, mislim da sam do sada sve rekla (klikni na link). Jedna od  najboljih, koju sam ikada do sada koristila. Preko cele godine,ova krema je pružala maksimalnu negu i zaštitu mojoj koži. Mislila sam da će se koža zasititi  nje i hvala Bogu to se nije desilo. Bila  je odlična tokom zime, kada se koža suočavala sa hladno-toplom smenom vazduha i suvim stanjem. U to vreme najviše sam je koristila u večernjim časovima. Preko dana, iako ostavlja lagani trag na koži, ova krema se nije baš najbolje slagala sa puderom. Njen najbolji efekat vidim u kombinaciji sa prethodno nanetim kiselinama ili sa njom kao solo igračem. Ova krema je zaista čudesna i sa zadovoljstvom vam preporučujem da probate.



Proizvod za čišćenje lica takođe je iz iste linije, u formi kreme. I ovo sredstvo, kao i krema, ima biserni sjaj. Miriše kao i krema, na čisto i medicinski. Ovaj proizvod zbog samog PH, služi kao antioksidativni buster, uklanja temeljno šminku, nečistoće, ulja sa lica, vrata i dekoltea, na koži koja je prethodno nakvašena. Mala količina je potrebna da je razmažete dlanom o dlan i počnete na mokro lice da je utrljavate. Ovo sredstvo temeljno čisti i uklanja sve tragove šminke, maskare, pa i one vodootporne. Nisam se do sada susrela sa tako odličnim proizvodom koji vrhunski očiti kožu. Vrlo se lepo razmazuje po koži, srednje je konzistencije, ni tokom uklanjanja šminke sa očiju  ne peče, a nakon ispiranja koža je svetlija, bez ostataka šminke, mekana i ne isušuje je dodatno ,iako dubinski očisti kožu. Pribojavala sam se kako će moja koža da podnese ovaj proizvod, s obzirom da sam prethodno koristila kiseline za lice. Nije ova krema dovljno blaga da vam kožu učini baš mekanom, kao kada koristite neki blagi gel, ali nije ni isušivala T zonu dodatno. To naglašavam zbog jednog oblika alkohola koji se u njemu nalazi. Parfeme ne sadrži, ali tu su tri ekstrata, u sredini spiska sastojaka, koji daju takav miris proizvodu. Sebum drži jako dobro pod kontrolom, tokom korišćenja ovog proizvoda upala nije bilo, fleke od starih su nestale neprimetno, nisam imala dodatnih poteškoća sa taloženjem prljavštine u porama... 



Ako me pitate kada da probate proizvod, namenila bih vam u letnjem/jesenjem periodu, u zavisnosti od stanja kože i nije potrebno koristiti ga izjutra. Ovo je zaista jedan jako dobar proizvod za čišćenje lica, što potvrđuju i sastojci koji se u njemu nalaze. I zaista sve što su napisali u opisu, to su i ostvarili. 

Water (Aqua), Sodium Cocoyl Isethionate, Glycerin, Stearic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Stearyl Alcohol,Sodium PCA, Camellia Sinensis Leaf Extract, Chrysanthemum Parthenium (Feverfew) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Allantoin, Hydroxypropyl Methylcellulose, Disodium Cocoamphodiacetate,Coco Glucoside, Glyceryl Stearate, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol.



Tupferi, kojih ima 28 u kutijici, koju možete zasebno da kupite, su natopljeni u mlečnoj i glikolnoj kiselini. Odličan je to spoj, o kome sam više govorila u ovom postu. Neko ko ima mešovitu kožu, trebalo bi da je naklonjen BHA kiselinama. Dosta dobro natoljeni tupferi, predoređeni su za nanošenje na čistu kožu posle pranja, na lice, vrat, dekolte, a ja sam nekada nanosila i na ramena. Jako mekane, sa jedne strane dizajnirane, sa druge bez reljefa, tanane kao papir, omogućavaju vam da koža primi dovoljnu količinu ovih divnih sastojaka, zbog čega će vaša koža do početka prvog jačeg Sunca, biti temeljno očišćena. Prestala sam da ih koristim krajem februrara, kada je krenuo nalet lepog vremena, a nastavićemo druženje od septembra. Do sada se ni malo nisu isušile, pakovanje je odlično zaštićeno i nadam se da će potrajati još par meseci.



Kakav efekat pruža? Za mene, dejstvo ovih kiselina je utoliko lepše, što ostavljaju divan osećaj na koži hidriranosti i mekoće, zbog čega ne strepim da li će koža biti suva, a to je bio moj problem tokom korišćenja BHA kiseline. Pored mlečne i glikolne kiseline, pri dnu sastojaka nalazi se i hijaluronska kiselina. Nekada sam tupferom samo prešla preko lica i bez ikakve kreme otišla na spavanje. Koža brzo upije sastojke, ne ostaje nikakva hrapavost kože nakon prestanka korišćenja, već je nekako glatka, sveža, ujednačenog tena i kiseline su pomogle u uklanjanju bilo kakve hiperpigmentacije. Izjutra koža izgleda još zdravije i bilo je potrebno samo lice da umijem vodom, dalje je pripremim kremom iz linije. Iako nisam koristila svaki dan, već svaki drugi, treći, efekat je bio neizbežan i koža je zaista divno reagovala. 

Water/Eau, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Water, Lactic Acid, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Chrysanthemum Parthenium (Feverfew) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Fruit Extract, Hyaluronic Acid, Phyllanthus Emblica (Indian Gooseberry) Fruit Extract, Polysorbate 20.



Kod celog ovog paketića, dopada mi se što proizvodi nisu usko vezani za konačan učinak, već svako radi svoj posao onako kako najbolje zna i ume. 
Paket i dalje možete naći na Look Fantastic sajtu, po ceni od 28,95e uz 15% popusta radnim danima, vikendom i do 20. Ovog puta sam malo duže čekala dostavu, u kojoj nije uključena carina, zbog praznika. Proizvodi su došli u odličnom stanju. Iako sam pri kraju njihovog korišćenja, drago mi je što sam se upoznala sa ostatkom linije, nameravam da druženje sigurno ponovo nastavim. Za sve ove godine, ovo je definitivno moj najomiljeniji brend u kog imam potpuno poverenje, gajim posebnu ljubav i mojoj koži divno odgovara. 

Da li ste probale proizvode ovog brenda? Koji je vaš omiljeni proizvod, bez kog ne može da se zamisli vaša nega?

You Might Also Like

2 comments

  1. Definitivno moram probati,bar kremu..Čini mi se da imamo negde sličan tip koze.Odlican post,sa svim potrebnim informacijama i detaljima 👍🏻
    Inace,u nekoliko Maxi radnjama sam tražila one trake za nausnice koje si mi preporučila.Nema ih nigde.Jel si kupovala skoro?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas se radujem tvojim utiscima. Da, imamo slican. :) Hvala ti puno!💟💐 Uskoro stizu, kako mi je prodavacica javila. Nadam se istom kvalitetu. :)

      Избриши

Subscribe